Pogosta vprašanja o EFT tehniki
1. Kje naj začnem?

Začnete lahko tako, da se najprej seznanite z  EFT osnovnim postopkom.


Gumbek_za_link"EFT osnovni postopek"


2. Ali obstajajo stranski učinki ob uporabi EFT tehnike?

Raziskave do sedaj so pokazale, da ne obstajajo stranski učinki ob uporabi EFT tehnike. Do sedaj so znani le manjši stranski učinki, lahko pa se ob uporabi te tehnike pojavi začasna utrujenost, ki izzveni v nekaj urah, oziroma dneh, odvisno od vsakega posameznika posebej.

 

3. Ali lahko EFT tehniko uporabljam sam?

Seveda in to je tudi namen EFT tehnike, da se te tehnike nauči čim več ljudi, da si lahko kasneje sami pomagamo v različnih situacijah.

Vendar pa resnejše teme raje prepustite izurjenemu izvajalcu EFT metode.

 

4. Kako dolgo bo trajalo zdravljenje?

Če z izvajalcem EFT metode oz. sami uspešno obravnavate bistvo problema, bo trajen učinek te metode kmalu viden. Drugače pa je zelo težko napovedati izid, vendar pa kaže, da so trajni učinki pri ustrezni in konstantni uporabi EFT tehnike oz. tapkanja po meridianih neizogibni.

 

5. Kako dolgo bo trajalo, da bo na meni viden rezultat?
Pri nekaterih simptomih, kot so določene fobije ali vprašanjih povezanih le s posamezno težavo, se je rezultat delovanja pokazal in se je težava razrešila že v prvem krogu tapkanja po meridianih (»čudež v eni minuti«). Pri zapletenih težavah, sestavljenih iz več manjših med seboj povezanih težav, pa je potrebno najprej vsako težavo posebej obravnavati z EFT tehniko, preden se rezultat lahko pojavi.

Pri EFT tehniki je potrebno biti vztrajen in potrpežljiv.

 

6. Ali lahko samo en EFT tretman odpravi več različnih težav?

Izjava o EFT tehniki se glasi: »Vzrok vseh negativnih čustev je motnja v energetskem sistemu«.

Vse reakcije, negativna čustva ali fizične simptome se lahko reši z uravnovešenjem energetskega sistema v telesu - s pomočjo EFT tehnike.

Edinstven pristop kaže, kako lahko s pomočjo EFT tehnike premaknemo energije v našem telesu, da se dejansko začnejo spreminjati vzorci v naših možganih, ki ohranjajo neželene navade, čustvene odzive, ter omejujoči način razmišljanja. Z uporabo EFT tehnike trdovratne fobije pogosto izginejo v nekaj minutah, v preteklosti doživete travme je mogoče zmanjšati ali povsem odpraviti, neobvladljiva jeza lahko s pomočjo EFT tehnike hitro postane obvladljiva. EFT tehnika se odlično odziva celo na fizične bolečine, kroničnega in akutnega značaja.

 

7. Ali se kdaj zgodi, da EFT tehnika ne deluje?

Občasno se tudi najde primer, kjer EFT tehnika na začetku ni delovala in ni prinesla pričakovanega olajšanja.

V redkih primerih toksini, kot so na primer parfumi, določena hrana, električno sevanje, povzročijo alergično reakcijo na posameznikov energetski sistem, da pride do nedelovanja ali začasnega zmanjšanega delovanja.

Čeprav EFT tehnika ni popolna, ima izredno visoko stopnjo uspešnosti, ima kar 85 % uspešnost. Ugotovljeno je bilo, da ko druge tehnike niso imele nobenega učinka, je bilo potrebno poiskati in odpraviti dodatne izvore posameznikovih težav prav z EFT tehniko.

 

8. Bolezen traja že vrsto let, ali lahko EFT tehnika pomaga?

EFT tehnika in druge različne metode tapkanja po meredianih so se izkazale za zelo uspešne tehnike pri lajšanju različnih simptomov, ne glede na njihovo trajanje ali družinsko zgodovino.


9. Ali se EFT tehnika lahko uporablja na otrocih?

EFT Tehniko je zelo priporočljivo uporabljati na otrocih in ima običajno odlične rezultate, ker so otroci energetsko manj obremenjeni in pride do želenih rezultatov v zelo kratkem času.
Pomembno pri delu z otroci je, da je razumevanje in komunikacija prilagojena starosti otroka.

Prijava na novice

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran