Nadomestno tapkanje

 

Tehnika nadomestnega tapkanja omogoča, da s tapkanjem na sebi pomagamo nekomu drugemu, da se znebi čustvenega in fizičnega neravnovesja, z ali brez njegovega direktnega prisostvovanja ali dovoljenja.


EFT Tehnika je močno orodje tudi, kadar jo uporabljamo kot nadomestno tapkanje za drugo osebo. Če tapkamo za nekoga drugega in poznamo njegove čustvene ali fizične bolečine, ter njegove težave in tapkamo konkretno za te težave, so rezultati lahko dobesedno čudežni.

Nadomestno tapkanje lahko na sebi izvajamo za druge osebe, z ali brez njihovega direktnega prisostvovanja ali dovoljenja.


Velikokrat se nadomestno tapkanje izkaže za bolj koristno, če oseba za katero tapkamo ni seznanjena z našim namenom, ker lahko dvom te osebe, za katero tapkamo zaustavi proces zdravljenja. V tem primeru in seveda, da delujemo z ljubeznijo in za pozitiven, najvišji namen, vprašamo za dovoljenje našo intuicijo, naš notranji jaz ali naš občutek.


Nadomestno tapkanje se lahko uporablja za popolnoma vse bolezni in za popolnoma vsa negativna čustvena stanja.


Največkrat starši uporabljamo nadomestno tapkanje za svoje otroke.



Kako lahko tapkam na sebi in s tem pomagam drugi osebi?

Temu načinu tapkanja se reče nadomestno tapkanje.

Nadomestno tapkanje z EFT tehniko pomeni, da lahko s tapkanje na sebi pomagamo drugi osebi. Takšen način tapkanja pogosto uporabljamo za nekoga, ki fizično ni prisoten poleg nas, za nekoga, ki mu fizično tapkanje po meridianih predstavlja določeno bolečino, ali pa če je kdo v bolnici in ga ne moremo obiskati. Nadomestno tapkanje se pogosto uporablja tudi pri dojenčkih in majhnih otrocih, ki ne marajo tapkanja ali tisti trenutek ne želijo tapkati, pa bi bilo zanje tapkanje zelo koristno.

 

Za katere težave lahko uporabimo nadomestno tapkanje?


Čustvene težave: vsa negativna čustva, strahovi, napadi panike, skrbi, žalost, bes, zamera, krivda, stres, izčrpanost, potrtost, razočaranje, izguba…


Fizične težave: neprijetna občutja in bolečine, utrujenost, napetost, stres, ščipanje, šumenje, otrplost, zabuhlost, razna vnetja, izčrpanost, negativne misli (nisem dovolj dober, sem zguba, ne bo mi uspelo, ne znam dovolj dobro, vsi so boljši od mene, nisem dovolj pomemben, tega nikakor ne zmorem, nisem sposoben…)

 

 

Zelo dobro in bolj učinkovito je, če združimo fizična občutja s čustvenimi težavi, ki jih občuti oseba za katero nadomestno tapkamo (npr. osebo za katero nadomestno tapkamo boli koleno, hkrati pa imam močne negativne misli o svojih financah). Torej, če je le možno povprašamo osebo o fizičnih in čustvenih bolečinah, kajti tako lažje prodremo v energetsko telo osebe, za katero nadomestno tapkamo.

 

Najprej nam mora oseba, ki želi, da za njo nadomestno tapkamo dati dovoljenje. Če osebo za katero želimo nadomestno tapkati ne moremo vprašati za dovoljenje, potem vprašamo za dovoljenje našo intuicijo, naš »notranji jaz«, oziroma se poglobimo vase in na ta način dobimo pravilen odgovor.

Če se sprostimo in pristopimo vase na prijazen in ljubeč način, lahko dobimo čudovite odgovore na marsikatero vprašanje.

Če dobimo negativen odgovor ali nam je bilo sporočeno (osebno, v besedah, preko občutka ali višje sile) da ne smemo nadomestno tapkati , za tisto osebo, za katero sprašujemo, potem tega ne smemo narediti. Kadar je odgovor negativen, moramo verjeti, da je za osebo, ki ji želimo pomagati, že lepo in ljubeče poskrbljeno na drugačen način.

Če dobimo pozitiven odgovor nadomestno tapkamo po EFT osnovnem postopku.

 

Obstajata dva načina, kako nadomestno tapkati:

1.način: da tapkamo direktno za določeno osebo npr. »Čeprav ima »ime osebe« težave (opišimo težave), se ima rad-a in se popolnoma sprejema«
2.način: da tapkamo kakor, da bi bili mi sami ta oseba, ki potrebuje pomoč, npr. ( "Čeprav imam težave (opišite težave te osebe), se imam rad/a in se popolnoma sprejemam"    


V obeh primerih se poskušamo energetsko povezati z osebo, za katero nadomestno tapkamo (ves čas procesa mislimo na to osebo in težave, ki jih ima).


Z nadomestnim tapkanjem ne moremo nase priklicati ali pritegniti nobene težave, bolezni ali stanj, ki jih ima oseba za katero nadomestno tapkamo.

Naš namen mora biti izključno in samo: ljubeč, prijazen in pozitiven!

 

Kadar nadomestno tapkamo za drugo osebo, prav tako uporabimo merjenje intenzitete občutka od 0 do 10 (poskušamo občutiti trpljenje ali bolečine osebe, za katero tapkamo in sami ocenimo to intenziteto).

Nato nadaljujemo po EFT osnovnem postopku.

 

Zelo pomembno pri nadomestnem tapkanju je, da ne izsiljujemo rezultatov. To pomeni, da mirno in ljubeče čakamo na rezultat našega tapkanja. Če bomo želeli videti takojšnje rezultate, bomo običajno prekmalu odnehali ali pa bomo razočarali samega sebe.

Potrpežljivost med tapkanjem in po njem, nam bo prinesla čudovite rezultate.


Včasih pa se moramo zavedati, da se mora morda kaj zgoditi izven naše oblasti in našega delovanja in da zato tudi ne dobimo vedno dovoljenja, da pomagamo nekomu drugemu.

 

Moj namen je, da pomagam tistim, ki me za pomoč prosijo in da dam v tem primeru vse od sebe, svoje znanje, svojo prisotnost, svojo ljubezen, ter najboljši namen, vendar pa vseeno vem, da je svobodna volja tista, ki je najpomembnejša in vsekakor ni nekaj kar bi lahko jaz nadzorovala.

 

Verjamem, da je nadomestno tapkanje zelo učinkovita oblika EFT tehnike in da lahko pomaga mnogim ljudem v različnih situacijah. In dokler bom imela voljo in seveda »duhovno« dovoljenje, da pomagam drugim ljudem, bom to počela na ljubeč in prijazen način. Če verjamemo in z ljubeznijo in upanjem pristopimo k težavam, jih zagotovo premagamo.

 

»V Ameriki, v neki porodnišnici so bili priča čudežu, ki se je zgodil s pomočjo nadomestnega tapkanja. Neka mamica je sedela poleg inkubatorja, v katerem je bil njen prekmalu rojene dojenček. Zdravniki so ji rekli, da dojenček ne bo preživel noči, ker je prešibek in bo do jutra verjetno umrl. Ta mamica je s pomočjo EFT tehnike najprej pomirila sebe in nato začela nadomestno tapkati za svojega prekmalu rojenega dojenčka. Čez nekaj časa se je novorojenček začel premikati, spremenil je barvo in je tudi preživel. Mamica je prepričana, da je nadomestno tapkanje nekako ustvarilo spremembo v dojenčku.«

 

Sama ogromno uporabljam nadomestno tapkanje in moram priznati, da je pomagalo že mnogim ljudem in prav tako tudi meni. Nadomestno tapkanje deluje mnogo bolje, kot običajno zdravljenje na daljavo.

Ni vam potrebo verjeti, da nadomestno tapkanje deluje, preprosto ga začnite uporabljati in v trenutku, ali pa vsaj v nekaj dneh boste opazili čudovite spremembe in rezultate, ki vam jih bo prineslo nadomestno tapkanje.

 

 

Gaja Padubsky

cert. izvajalec EFT metode

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

tel: 031 777 764

aametLogo

Poslušajte

Fonetično

 

Slovar - Ogled podrobnega slovarja

Prevedite več kot 50 jezikov

Naredite več z Google Prevajalnikom

Prijava na novice

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran