EFT točke – meridiani


Spodnja slika prikazuje EFT točke- meridiane, po katerih tapkamo in s tem odstranjujemo energetske motenje iz našega telesa.


 

slika_eft_tok_nova_oktober_2011
Vrh glave (VG):

ta točka se nahaja na vrhu glave - na temenu.

Uporabite vse prste, katerekoli roke in nežno tapkajte po vrhu glave.

 Če imate visok pritisk, te točke ne uporabljajte!


Začetek obrvi (ZO):
ta točka se nahaja na začetku obrvi, tik nad nosom. To je točka žalosti in kadar smo žalostni se lahko tapkamo po tej točki in bomo takoj začutili olajšanje.

 

Zunanja stran očesa (ZSO):
ta točka se nahaja na kosti, na zunanji strani očesa in sprošča jezo.


Pod očesom (PO):
ta točka se nahaja na kosti takoj pod očesom in sprošča strah.


Pod nosom (PN):
ta točka se nahaja med nosom in vrhom zgornje ustnice in nam je lahko v veliko pomoč, kadar nam je nerodno, oz. nas je sram.


Na bradi (B):
ta točka se nahaja med spodnjo ustnico in brado in jo lahko uporabimo, kadar nam je nerodno.


Ključnica (K):
ta točka se nahaja na začetku ključnice. Najdete jo, če izhajate iz vdolbino, ki se nahaja na vrhu prsnice in se diagonalno spustite približno 2,5 centimetra levo in desno dol po prsnem košu. Ta točka je za vse namene!


Pod pazduho (PP):
ta točka se nahaja približno 10 cm pod pazduho ali pod roko v višini moških ali ženskih bradavic.

 

 

 

Karate točka:

ta točka se nahaja na zunanjem delu dlani (leve in desne roke) med začetkom zapestja in koncem mezinca, tik pod mezincem. Karate točka se imenuje zato, ker je to tisti del dlani, s katerim bi izvedli karate udarec. Po karate točki tapkamo z blazinicami kazalca in sredinca ali pa s konicami prstov cele roke. Lahko uporabljamo karate točko na levi ali na desno roki, obe strani sta enako učinkoviti.

 

Boleča točka:

to sta dve točki, ki se nahajata na zgornjem levem in desnem delu prsnega koša. In ni pomembno, katero stran uporabljate, lahko uporabljate obe hkrati ali pa samo eno.

Na vrhu prsnice najdete vdolbino in se diagonalno spustite približno osem centimetrov levo in desno dol po prsnem košu. Ta točka se imenuje Boleča točka zato, ker je občutljiva, kadar nanjo močno pritisnemo. Zelo priporočljivo je večkrat na dan masirati to točko, ker na tej točki prihaja do zastajanja limfe in z masiranjem te točke sprostite limfne kanale. Pomembno je, da veste, da sta obe strani enako učinkoviti.

 

Gamut točka:

Gamut točka se nahaja na zgornji strani dlani, med tetivama mezinca in prstanca.

  Na to točko tapkate medtem, ko izvajate »Gamut proceduro«.

 

Kako tapkati po EFT točkah (meridianih):

 

Po točkah se tapka nežno in z občutkom. Po vsaki točki se tapka približno 7-krat (če pa tapkamo večkrat, pa tudi ni nič narobe).

Za tapkanje po obrazu se uporablja dva prsta (npr. kazalec in sredinec) katerekoli roke.

Za tapkanje po telesu, pa lahko uporabimo več prstov oz. dlan, da zajamemo večjo površino.

Tapka se lahko z levo ali desno roko, običajno se tapka s svojo dominantno roko, vsekakor pa to ni pravilo. Tapkamo s konicami prstov (npr. kazalca in sredinca), ker s tem pokrijemo večjo površino, kot z enim samim prstom. Tapkamo tako nežno, oz. tako močno da nas ne boli. Večina točk za tapkanje se nahaja na levi in desni strani telesa in ni pomembno katero stran uporabljamo, ker sta obe strani enako učinkoviti.

 

Prav tako ni nič narobe, če med tapkanjem po EFT točkah - meridianih zamenjamo strani ali uporabljamo obe strani hkrati. Delovalo bo na kakršenkoli način, pomembno je le to, da tapkamo.

 

 

 

 

 

Prijava na novice

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran