Nasveti za doseganje boljših rezultatov pri tapkanju


10_nasvetov_za_ucinkovito_tapkanje

Za vas sem sestavila spisek mojih priljubljenih postopkov za doseganje boljših in učinkovitejših rezultatov pri tapkanju. Vsi spodaj našteti nasveti so mi in mi še vedno prinašajo odlične rezultate pri delu na sebi in na svojih klientih.

 

Naše telo je čudovito in ima veliko informacij za nas, vse kar moramo storiti je le to, da mu prisluhnemo in slišimo informacije, ki nam jih želi sporočiti, oziroma jih poskušamo zvabiti na plano.

 

1.Menjajte roke medtem, ko tapkate:

Kadar tapkate, uporabljajte najprej dominantno roko za tapkanje po EFT točkah in nato zamenjajte to roko z ne dominanto roko in z njo tapkajte po EFT točkah.

Menjanje rok med tapkanjem je zelo učinkovito, ker se s tem bolje povežemo s težavo.

 

2.Prekrižajte roke medtem, ko tapkate:

Kadar tapkate prekrižajte roke tako, a vaša desna roka tapka po vaši levi strani EFT točk in vaša leva roka tapka po desni strani EFT točk ISTOČASNO.

 

3.Tehnika tapkanja »Prepiranje s samim seboj«:

Pri tej obliki tapkanja se v mislih dobesedno »prerekamo« z nekom, ki nam rekel nekaj kar nas je prizadelo. Recimo, da vam je oče/mama rekel/la: »iz tebe nikoli nič ne bo, ker si popolnoma nesposobna.«

 

Na primer:

Medtem, ko tapkate na karate točko, na glas ponavljajte naslednjo izjavo:

 

»Čeprav mi je oče/mama rekel, da iz mene nikoli nič ne bo, se imam rad/a in se popolnoma sprejemam«

»čeprav mi je oče/mama rekel, da sem totalno nesposoben/na, se imam rada in se v celoti sprejemam«

»čeprav mi je oče/mama rekel, da iz mene nikoli nič ne bo, ker sem totalno nesposoben/na, se imam rad/a in se sprejemam točno takšnega/o, kot sem«

 

Nato začnite tapkati po EFT točkah in se v mislih začnite prepirati z osebo, ki vas je prizadela:

 

vrh oči: iz tebe nikoli ne bo nič

s strani oči: ja pa bo

pod očmi: ne, ne bo, ker si nesposoben/na

pod nosom: ni res, nisem nesposoben/na

brada: seveda si, saj nisi še ničesar dokazal/a

ključnica: seveda sem in še veliko bom dosegel/la

pod pazduho: ja, seveda

vrh glave: seveda bom, ker sem sposoben/na in pameten/na

 

Tapkajte, dokler ne dosežete želenih rezultatov.

 

Na ta način se lahko zelo dobro spopadete z mislimi, ki jih imate o sebi - predvsem z negativnimi mislimi, ki jih imate o sebi. Zelo dobro lahko rešujete konflikte z različnimi osebami in konflikte sami s seboj. Ta postopek vam bo pomagal razrešiti mnogo neprijetnih situacij, ki bi jih sicer težko rešili.

Tehnika tapkanja »Prepiranje s samim seboj« je čudovita tehnika za čustveno osvoboditev in zagotovo boste z uporabo te tehnike doživeli veliko olajšanja.

 

Primer razreševanja konflikta s samim seboj. Prav vsi smo verjetno že kdaj slišali negativne glasove, ki se od kdo ve kod prikradejo v naše misli. To so glasovi iz naše podzavesti in dnevno jih lahko velikokrat slišimo, ko nam govorijo, da smo slabi; da smo nesposobni; da ne zmoremo; da smo debeli; da smo grdi; da smo takšni in drugačni.....

In prav ti glasovi iz naše podzavesti nam onemogočajo, da bi bili to kar si želimo biti; da bi se imeli radi; da bi se spoštovali; da bi lahko dosegli, kar si želimo doseči, itd.

Poslušajte, kaj vam govori vaša podzavesti in uporabite tehniko tapkanja »Prepiranje s samim seboj« in se dobesedno spopadite s svojo podzavestjo in glasom kritike, ki prihaja iz nje.

Recimo, da vam vaša podzavest nenehno govori, da ste debeli in grdi in da vam nikoli ne bo uspelo shujšati. Začnite se preprosto prepirati s svojo podzavestjo:

 

Na primer:

Medtem, ko tapkate na karate točko, na glas ponavljajte naslednjo izjavo:


»Čeprav mi glas v mojih mislih govori, da mi ne bo uspelo shujšati, se imam rad/a in se popolnoma sprejemam.

»čeprav mi moja podzavest govori, da sem debel/a in grd/a in da mi nikoli ne bo uspelo shujšati, se imam rad/a in se v celoti sprejemam«

»čeprav mi glas kritike v moji glavi govori, da sem debel/a in grd/a in da mi ne bo uspelo shujšati, se imam rad/a in se sprejemam točno takšnega/o, kot sem«

 

Nato začnite tapkati po EFT točkah in se v mislih začnite »prepirati» s svojo podzavestjo:

 

vrh oči: debel/a in grd/a si

s strani oči: ne pa nisem, lep/a sem in všeč sem si točno takšen/na, kot sem

pod očmi: ja seveda, ti se kar tolaži

pod nosom: shujšal/a bom in uspelo mi bo

brada: nikoli ti ne bo uspelo shujšati

ključnica: seveda mi bo uspelo shujšati

pod pazduho: ne, ne bo ti uspelo, vedno boš debel/a

vrh glave: nisem debel/a in shujšal/a bom, ker sem močna oseba

 

Tapkajte, dokler ne dosežete želenih rezultatov.

 

4.Tapkanje v drugi osebi ednine:

Medtem, ko izberete določeno težavo, na kateri želite delati, tapkajte v »drugi osebi ednine«.

 

Na primer:

Medtem, ko tapkate na karate točko, na glas ponavljajte naslednjo izjavo:


»Čeprav si naredil/a nekaj res grdega in si prizadel/a mnogo ljudi, si vseeno prijazen človek«

»Čeprav si tega, kar si naredil/a ne moreš kar tako oprostiti, se skušaj vseeno imeti rad/a in sprejmi svoja čustva«

»Čeprav si res neprimerno ravnal/a, si skušaj oprostiti in se sprejeti«

 

vrh oči: naredil/a si nekaj res grdega

s strani oči: prizadel/a si res veliko ljudi

pod očmi: vseeno si prijazen človek

pod nosom: ravnal/a si povsem neprimerno

brada: ne moreš si oprostiti

ključnica: skušaj si oprostiti, saj si le človek

pod pazduho: sprejmi se, zaslužiš si

vrh glave: si ljubeča in prijazna oseba, sprejmi se in se imej rad/a

 

Tapkajte, dokler ne dosežete želenih rezultatov.

 

Ta način tapkanja je zelo dober, ker nam daje občutek, da se z nekom pogovarjamo in da smo mi nekomu v pomoč in dajemo nekomu nasvete in mu pomagamo in v resnice tudi se z nekom pogovarjamo, s svojo podzavestjo, s svojim notranjim glasom, kar pa je zelo pametno početi, ker je v naši podzavesti skritega veliko materiala, ki ga moramo predelati.


5.»Tehnika z ogledalom«:

»Tehnika z ogledalom« je čudovita tehnika in prinaša resnično čudovite rezultate. Medtem, ko se tapkamo po EFT točkah se gledamo v ogledalo in na glas govorimo določene izjave in fraze.

S pomočjo te tehnike se dobesedno vzljubimo in začnemo spoštovati samega sebe.

 

»Tehnika z ogledalom« vam lahko pomaga v naslednjih primerih:

  • Medtem, ko se gledate in se tapkate po EFT točkah in si na glas govorite izjave in fraze, delate na dvigu samozavesti. Marsikdo se ne more resnično pogledati v ogledalo, pogledati v svoje oči in si reči, da je lep, da se ima rad, da se spoštuje. In prav s to tehniko se marsikdo lahko ponovno resnično pogleda v oči in si reče, da se ima rad, da je lep in da je vreden!
  • S to tehniko boste s pozitivnimi izjava in frazami (»se imam rad/a in se popolnoma sprejemam«), ki jih boste izgovarjali in jih tapkali po EFT točkah vnesli v svoje telo veliko pozitivnih misli in si boste s tem pomagali dvigniti samozavest, odpraviti trenutno slabo počutje ali razpoloženje, itd.
  • Kadar ste v javnosti in ne morete tapkati, preprosto potegnete iz torbice majhno ogledalce (ta nasvet je bolj primeren za ženske) in medtem, ko se gledate vanj, se v mislih tapkate po EFT točkah. Preprosto se glejte v ogledalo in se v mislih tapkajte po EFT točkah in si v mislih govorite potrebne fraze (osredotočite se na težavo, ki jo imate), ki vam bodo pomagale vzpostaviti ponovno ravnovesje v telesu.

 

zvonik_2

S klikom si lahko prenesete posnetek »EFT tehnika z ogledalom«


6.»Tehnika - Čustveno upiranje«:

»Tehniko čustvenega upiranja« uporabljamo takrat, kadar se nam »zatakne«, kadar se intenziteta čustvene občutljivosti (od 0 do 10) noče zmanjšati, oziroma se noče nikamor premakniti.

 

V življenju so nam velikokrat rekli, kako moramo kaj narediti, nam postregli z vsemi možnimi nasveti, nas imeli v oblasti, nas nadzorovali, vplivali na nas in manipulirali z nami. In ko si enkrat zaželimo spremembe, je povsem normalno, da se soočimo z veliko čustvenega upora. Vse to se dogaja na podzavestnem nivoju, ker je bila naša podzavest vsa ta leta navajena določenih stvari, določenih ukazov, določenih nasvetov in bi še vedno rada delovala tako, kot je navajena, ker je zanjo tako najlažje.

Ker pa bi mi radi spremembe v našem življenju, del nas še vedno verjame, da so spremembe nekaj groznega za nas in to je prav naša podzavest. Poskušajte temu delu nas – naši podzavesti reči NE in začutili boste olajšanje.

Ta »tehnika čustvenega upiranja« bo pospešila spremembe, ki jih želite doseči.

Tapkajte po EFT točkah in ponavljajte naslednje fraze, ter se povežite s svojo podzavestjo in s tistim delom, ki se upira spremembam na bolje:

 

vrh oči: v svojem življenju nočem nobene spremembe

s strani oči: ne sili me v spremembe

pod očmi: nihče me ne more prisiliti, da naredim spremembo

pod nosom: upiram se vsem spremembam v svojem življenju

brada: všeč mi je tako, kot je

ključnica: ne želim sprememb v življenju

pod pazduho: obdržati želim vse tako, kot je sedaj

vrh glave: v svojem življenju nočem nobene spremembe

 

Tapkajte, dokler ne dosežete želenih rezultatov.

 

7.Tapkanje s fotografijo:

  • Vzemite v roke fotografijo osebe, do katere gojite določena čustva in identificirajte ta čustva, se povežite z njimi, identificirajte dogodke in tapkajte na vsa čustva, ki so se pojavila ob gledanju te osebe na fotografiji.
  • Vzemite v roko staro družinsko fotografijo, ali fotografijo iz šolskih dni, na kateri ste tudi vi in identificirajte čustva in misli, ki so se vam porajala, medtem, ko je bila ta fotografija posneta. Tapkajte na ta čustva in na te misli, ki pridejo ven iz vaše podzavesti, ob gledanju fotografije.

 

Na primer:

  • Ob gledanju fotografije lahko tapkate sami zase in na svoja čustva:

»Čeprav sem se takrat počutil/a zelo slabo, zaradi svojega videza, se imam sedaj rad in se spoštujem«

»Čeprav sem bil/a takrat zelo prestrašen/a, sem sedaj močna in čudovita oseba.«

 

  • Ob gledanju fotografije se lahko postavite v vlogo nekoga drugega – opazovalca, ki vas opazuje in tapkate, kot da bi nekdo tapkal za vas:

»Čeprav se je ta oseba takrat počutila zelo slabo, zaradi svojega videza, se ima sedaj ta oseba rada in se spoštuje.«

»Čeprav je bila ta oseba takrat zelo prestrašena, je sedaj močna in čudovita oseba.«

 

  • Na enak način lahko tapkate za svoje otroke, sorodnike, prijatelje. Glejte jih na fotografijah in tapkajte na čustva, katera mislite, da so se takrat porajala v njih:

»Čeprav je bil takrat oče jezen na mamo, se ima rad in se popolnoma sprejema«

»Čeprav je mojega Petra prijatelj močno prizadel in sta se skregala, izbiram, da mu Peter oprošča in da oprošča samemu sebi in da se imam rad«

 

S tem načinom tapkanja se lahko osvobodite ogromno negativnih čustev. Če še niste sposobni oprostiti določeni osebi, ji boste na tak način lažje oprostil. Znebili se boste negativnih čustev in zamer, ki jih gojite do te osebe in si boste naredili veliko uslugo, ker ne boste imeli več te osebe, kot nekaj motečega in negativnega v svoje energetskem sistemu in se boste izognili marsikateri bolezni in slabemu počutju.

 

8.Tapkanje za hvaležnost:

Če pišete svojo »dnevno listo hvaležnosti«, kar vsekakor priporočam, tapkajte po EFT točkah medtem, ko prebirate seznam s svoje dnevne liste hvaležnosti.

Torej, vse na glas ponovite vsaj tri-krat, medtem, ko tapkate na EFT točke.

 

Na primer:

vrh oči: hvaležna sem za vse ljubeče ljudi, ki jih imam ob sebi

s strani oči: hvaležna sem za prijaznost, ki jo izžarevam

pod očmi: hvala za srečo v zakonu in ljubečega moža/ženo

pod nosom: hvala za uspeh v poslu in za vse stranke, ki mi jih je Vesolje danes poslalo

brada: hvaležen/a sem za zdravje in pozitivno razmišljanje

ključnica: hvaležen/a sem za vse lepe in dobre stvari, ki sem jih doživel/a čez dan

pod pazduho: hvala za jasnost v svojem življenju

vrh glave: hvaležna se in želim si še več obilja in pozitivne energije v svoje življenje

 

ali pa:

 

vrh oči: hvala sinu, ker me je danes razveselil z lepo oceno

s strani oči: hvala očetu, ker mi je danes pomagal

pod očmi: hvala ljubečemu možu, ker je danes pospravil kuhinjo

pod nosom: hvala sodelavcu, ker mi je pomagal

brada: hvala čudoviti ženi, ker mi je danes pripravila zajtrk

ključnica: hvala sosedi, ker je zvečer namesto mene zalila rože

pod pazduho: hvala za prelep sončen dan

vrh glave: hvala mami, ker me je danes poklicala

 

S pisanjem »liste hvaležnosti« sporočate, da ste srečni in si želite še več te sreče v svoje življenje. Vsakodnevno pisanje »liste hvaležnosti« vas odvrača od negativnega razmišljanja in vas navdihuje z optimizmom in pozitivnim razmišljanjem. Ko pišete »listo hvaležnosti« v sebi in v drugih iščete le pozitivne stvari in s tem spreminjate svet na bolje.

 

9.Tapkanje v pretekliku:

Najprej tapkajte po običajnem EFT postopku za težavo, na kateri bi radi delali. Zadnji krog pa tapkajte v pretekliku, in si predstavljate, da je težava, ki jo imate že rešena in je sedaj že vaša preteklost (čeprav morda še ni).

»Tapkanje v pretekliku« je zelo učinkovito, ker vam dejansko daje občutek, da je težava že minila oziroma, da ste jo že predelali.

 

 

Primer:

Najprej tapkajte dva kroga po običajnem EFT postopku, nato pa tretji-zadnji krog tapkajte tako:


vrh oči: težave ni več, čutim olajšanje

s strani oči: hvaležen/a sem, da sem se končno rešil/a te težave

pod očmi: zadovoljen/na sem z napredkom, ki sem ga dosegel/la

pod nosom: super se počutim, ko nimam več te težave

brada: srečen/a sem, ker sem rešil/a težavo

ključnica: končno je ta težava za menoj

pod pazduho: končno sem sklenil/a mir s to težavo

vrh glave: težave ni več, čutim veliko olajšanje

 

10.Poljubljanje EFT točk:

Namesto tapkanja s prsti, lahko uporabite svoje poljube in poljubljajte svoje otroke, svojega partnerja oziroma tistega, ki ga imate radi na EFT točke po obrazu in po telesu.

 

Na EFT točke, na prstih, na Karate točki, Gamut točki, na zapestju in na drugih točkah, kjer dosežete, lahko poljubljate tudi sebe.

 

Imejte radi sami sebe in ljubite se, kajti šele ko boste imeli radi sami sebe, vas bodo lahko imeli radi tudi drugi.

 

Gaja Padubsky

Prijava na novice

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran